Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αγώνας για έργα πυροπροστασίας

Η έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας και δασοπροστασίας και οι προτάσεις του ΚΚΕ τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους φορέων αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος, με επικεφαλής τον Ν. Γκατζή, βουλευτή του ΚΚΕ. Κατά τις συναντήσεις που έγιναν με δημάρχους δήμων του νομού, εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον δασάρχη Μαγνησίας, διαπιστώθηκε, για μια ακόμα φορά, ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα εξαιτίας της λειψής χρηματοδότησης, με ευθύνη τον κυβερνώντων, για την πυροπροστασία - δασοπροστασία.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι προτείνει την εφαρμογή μέτρων προστασίας και καλεί το λαό να παλέψει, ώστε να επιβάλει άμεσα τον κεντρικό σχεδιασμό, τη συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης της δασικής περιουσίας και δασοπροστασίας, την αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας, την κάλυψη του προσωπικού της Πυροσβεστικής και τη μονιμοποίηση των δασοπυροσβεστών, την ενίσχυση των μηχανικών μέσων προστασίας.

«Το ΚΚΕ - υπογράμμισε - καλεί τους φορείς του λαϊκού κινήματος να πάρουν σειρά πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα, που θα αναδείχνουν τις ευθύνες, αλλά και τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν και θα καταλήγουν σε μορφές διεκδίκησης και πάλης. Αυτή η λαϊκή δράση μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους έχουν παραδώσει τα δάση στο έλεος των καταπατητών και των οικοπεδοφάγων, όλων εκείνων που θησαυρίζουν από την εμπορευματοποίηση της γης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ